ΚΟΠΗΚΑΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΡΙΝΚΕΡΙ......

2013-08-26 19:15

Με 13 παίκτες θα παραταχθεί η Εθνική ομάδα στο τουρνουά "Ακρόπολις", καθώς ο Αντρέα Τρινκέρι "έκοψε" από την προετοιμασία, νιώθοντας σα να πίνει δηλητήριο όπως είπε, τουςΒασιλειάδη και Κατσίβελη. Ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα "κοπεί".

Η επιλογή δεν ήταν εύκολη. Ο Αντρέα Τρινκέρι βασανίστηκε πολύ για να καταλήξει στους δύο παίκτες που θα "έκοβε" μετά το τουρνουά στη Γερμανία. Και η δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της απόφασής του τα λέει όλα:

"Σε τέτοιες καταστάσεις, συνηθίζεται να λέγονται κάποιες κουβέντες, όπως οι ευχαριστίες του κόουτς για την μέχρι τώρα προσπάθειά τους και πολλές φορές λέγονται... αυτόματα. Εγώ θέλω να πω ότι η προσπάθειά τους να βοηθήσουν την Εθνική Ομάδα έγινε με όλες τους τις δυνάμεις, ήταν καλοί συμπαίκτες και είναι καλοί παίκτες. Άξιζαν κι αυτοί να είναι μαζί μας και το να βρίσκομαι στη θέση να κάνω τέτοιες ανακοινώσεις, είναι για μένα σα να πίνω δηλητήριο. Αυτή, όμως, είναι η ευθύνη μου. Να παίρνω τις αποφάσεις για την ομάδα. Τους ευχαριστώ πάνω απ όλα ως ανθρώπους και το κάνω από την καρδιά μου, όχι τυπικά, για το πώς δούλεψαν και πώς μας υποστήριξαν μέχρι τώρα".

Ο ομοσπονδιακός προπονητής το σκέφτηκε πάρα πολύ και τελικά πήρε ένα ρίσκο. Θα πάει στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας έχοντας στη 12άδα μόλις τρεις κλασικούς γκαρντ: τους Σπανούλη, Ζήση, Σλούκα. Κανείς από αυτούς δεν είναι καθαρόαιμος πλέι μέικερ, ούτε καν ο Ζήσης. Μόνο ο Κατσίβελης ήταν, αλλά "κόπηκε". Γιατί;

Διότι ο Τρινκέρι ανησυχεί με την αμυντική παρουσία των σέντερ του και αποφάσισε να "φορτώσει" περισσότερο τη γραμμή αυτή, ώστε να έχει ακόμα περισσότερες λύσεις στην άμυνα, όπου, όπως κατ' επανάληψη έχει δηλώσει, θα βασιστεί η Εθνική. Ο Μπουρούσης είναι ακόμα ανέτοιμος, οιΜαυροκεφαλίδης, Βουγιούκας χωλαίνουν στην άμυνα, έτσι κρίθηκε ότι πρέπει να υπάρξει εκεί υπερφόρτωση, αφού συν τοις άλλοις υπάρχουν και τα "4άρια" Φώτσης, Πρίντεζης, Καϊμακόγλου κι έτσι μπορούν να γίνουν περισσότεροι συνδυασμοί.

Αντίθετα στην περιφέρεια ο Τρινκέρι υπολογίζει ότι οι Σπανούλης και Ζήσης με την εμπειρία τους θα μπορέσουν να σηκώσουν βάρος στις πλάτες τους, που με την απουσία τέταρτου κλασικού γκαρντ θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο. Θα ανεβάσει τον Μπράμο στο "2" κι αυτό πλέον σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα μείνει εκτός 12άδας ο Στράτος Περπέρογλου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού τα έχει πάει περίφημα ως τώρα και αφού ο Καϊμακόγλου λογίζεται ως "τεσσάρι", χρειάζεται πλέον ένας παρτενέρ του Παπανικολάου στη θέση.

Ποιος θα είναι ο τελευταίος που θα "κοπεί" μετά το "Ακρόπολις" πλέον; Όλα δείχνουν ότι θα είναι ένας εκ των Καββαδά, που είναι ο καλύτερος αμυντικά σέντερ από όλους ως τώρα, ήΒουγιούκα, που είναι πιο έμπειρος και αποτελεσματικός στην επίθεση.  Άλλωστε η μάχη που δίνεται από την αρχή της προετοιμασίας για μια θέση στην τελική 12άδα είναι πρωτοφανής στα χρονικά, όπως γράφει και ο Μενέλαος Σεβαστιάδης.

Η Εθνική αρχίζει την Τρίτη 27/8 την τελευταία σειρά φιλικών της αντιμετωπίζοντας στην πρεμιέρα του τουρνουά "Ακρόπολις" στο ΟΑΚΑ την Βοσνία (21.00-Δ.Τ.).

 

ΠΗΓΗ BasketNews.gr